Inter-Tyre werkt volgens de algemene voorwaarden VACO, zie www.vaco.nl. Om uw eventuele melding z.s.m. te kunnen behandelen vragen wij uw medewerking en willen wij u wijzen op onderstaande punten:

Garantievoorwaarden Inter-Tyre;

 • Vermeld bij het indienen van een schade, manco of een foutief geleverd product aub altijd duidelijk de reden van uw desbetreffende melding! Tevens dienen dit soort meldingen binnen 24 uur na leverdatum bij ons bekend te zijn.
 • In het geval van een garantieaanvraag of melding van transportschade, dienen alle voor óns benodigde foto’s onder vermelding van het retournummer, binnen 24 uur na uw melding, per email te worden verstuurd aan customerservice@inter-tyre.nl. Wanneer er is getekend voor goede ontvangst bij de transporteur, dan vervalt het recht om te claimen.
 • Bij geretourneerde zendingen ter beoordeling op garantie, houdt het niet automatisch in dat een garantieclaim gehonoreerd wordt. De uitkomst van ons afgeronde interne onderzoek wordt z.s.m. met u gedeeld.
 • Bij een negatieve beoordeling van claims of indien niet verkochte wielen retour worden gestuurd behoudt Inter-Tyre zich het recht om de gemaakte vrachtkosten in rekening te brengen.
 • Op bestellingen ‘buiten onze database om’ (op eigen verzoek) geplaatst, wordt geen garantie gegeven en deze kunnen ook niet geretourneerd worden.

Retourvoorwaarden Inter-Tyre;

 • Vermeld bij het indienen van een retouraanvraag aub altijd duidelijk de reden van retour! Na akkoord ontvangt u van ons een retourformulier. We willen u verzoeken het formulier te bevestigen/plakken op iedere verpakking van de retourzending, vóórdat u dit aanbiedt aan de chauffeur. Wanneer de zending retour gaat via Inter-Sprint, kunt u het pakket meegeven met de chauffeur bij de eerstvolgende levering. Via DPD of Parts Express zal Inter-Tyre de afhaal regelen.
 • De retourkosten bedragen € 3.50 per wiel via eigen dienst of Inter-Sprint. Parts Express bedraagt €15.00 per wiel retourkosten (€ 17.50 voor België). Via DPD is dit afhankelijk van het land waarvandaan dit retour komt.
 • De wielen mogen tot 14 dagen na leverdatum worden aangemeld voor retourname.
 • De wielen dienen nieuw, schoon en onbeschadigd en in de originele dozen inclusief beschermingsmateriaal aangeleverd te worden. Wanneer de doos beschadigd is zijn we genoodzaakt om € 2,00 in verpakkingskosten in rekening te brengen.
 • Speciaal bestelde of geproduceerde artikelen, zoals bestellingen in het zo genaamde ‘buitenmagazijn’ of wiel-bandcombinaties worden niet retourgenomen. Sneeuwkettingen en sparekits mogen retour, tenzij binnen een week aangemeld bij Customerservice@inter-tyre.nl.
 • Eventueel gefactureerde transportkosten van de oorspronkelijke order worden niet gecrediteerd, mits Inter-Tyre onjuist heeft gehandeld.